Kipknuffelen, moestuinieren, buiten gymnastieken, bloemen plukken, ouderen vinden het heerlijk om naar buiten te gaan. Maar meer dan een kwart van de ouderen komt niet meer buiten en meer dan de helft van de thuiswonende ouderen komt slechts één keer per week buiten. Het is hoog tijd om die trend te keren!

Eind november verschijnt daarom het boek Alle ouderen naar buiten!.  Het is een natuuractiviteiten doeboek voor ouderen, medewerkers in de ouderenzorg, mantelzorgers, vrijwilligers en familie om actief naar buiten te gaan. Dit boek laat je zien hoe eenvoudig en laagdrempelig het kan zijn om ouderen de natuur te laten ervaren.

Je vindt onder meer tips voor buitenactiviteiten, spelideeën, de lekkerste recepten, activiteiten om zintuigen te stimuleren en natuurcreaties voor buiten en binnen

Voorinschrijving

Profiteer nu van een extra aanbieding. Schrijf je nu in voor het boek ‘Alle ouderen naar buiten’ op www.alleouderennaarbuiten.nl en ontvang 3 gratis zoekkaarten twv € 8,97. Deze actie geldt t/m 22 november. Het boek is eind november leverbaar.

Over de schrijvers

Jasper de Ruiter en Marieke Dijksman maakten eerder samen al het succesvolle boek Alle kinderen naar Buiten.

Jasper de Ruiter is bekend als natuurillustrator van onder meer verschillende herkenningskaarten. Als eigenaar van De Speurzoekers stimuleert hij jong en oud de natuur zelf te ontdekken, door spannende opdrachten, leerzame producten en workshops.

Marieke Dijksman is werkzaam bij Vogelbescherming Nederland, onder meer als hoofdredacteur van het kindertijdschrift Vogels Junior. Voor verschillende tijdschriften schrijft ze als journalist verhalen over kinderen en natuur.