Het jaar 2019 is al in volle gang! Een kleine update vanuit onze kant.

Vandaag zijn er heel wat mensen verzameld voor de Klimaatmars. Ook de Buitendokters lopen mee. We hopen een steentje bij te dragen aan het belang van natuur voor een gezonde samenleving.

Om ons werk als Buitendokters nog meer kracht bij te zetten, zijn wij begin dit jaar officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als een maatschap van enthousiaste zzp’ers. Allen hebben een drijfveer om te bewegen naar een samenleving waarin natuur “op recept” een volwaardig onderdeel is van de (geestelijke) gezondheidszorg. Want dat natuur gezond is, blijkt uit tal van omgevingspsychologisch onderzoek. Contact met natuur vermindert stress en pijn, het geeft een positief gevoel en het herstelt aandachtsmoeheid. De Buitendokters werken hard aan onderzoeks-, advies- en onderwijsopdrachten in de wereld van natuur en gezondheid. Dit werk wordt gedaan vanuit wetenschappelijke inzichten en levert handvatten op voor de praktijk. We doen dit samen met partijen zoals de Vereniging Arts en Leefstijl, de Vrije Universiteit Amsterdam en het Coach Bureau. Op naar nog meer oplossingen voor een groener en gezonder 2019.

Neem gerust contact met ons op om eens verder te praten!