Zondag 16 juni – Dat was een mooie zonnige middag in het “Kaslokaal” op het terrein van stadslandbouw Koningshof te Utrecht. Ik heb daar zelf ook een moestuin(tje). Dit keer stond ik niet met mijn voeten in de klei; maar verzorgde ik een workshop in de Kas over de waarde van Groen voor Gezondheid. Een mooi clubje mensen (ook fervent tuinders en mensen uit de organisatie van Gemeente Utrecht) volgde de workshop. Samen gingen we aan de slag met: een klein experiment in natuurbeleving en een interactieve wetenschapsquiz over feiten en fabels achter natuur en gezondheid. En ik leerde de deelnemers meer over visies op gezondheid en preventie via groen op recept. Mede door de Duurzame Week Utrecht (15 juni tot 22 juni 2019) en Gemeente Utrecht kon ik deze workshop verzorgen. Fantastisch te zien dat een breed scala aan groene initiatieven in deze week een podium krijgt! De reacties van deelnemers aan de workshop waren positief en iedereen onderstreepte┬áhet belang van het delen van kennis over de waarde van natuur voor onze gezondheid. Met een tevreden gevoel sloot ik de workshop af en ik besloot nog even naar mijn moestuin te lopen om wat groente voor het avondeten te oogsten :).